Com ja es tradició, el passat 11 de setembre el Gremi de Matalassers va fer l’ofrena floral al monument de  Rafael Casanova, defensor de la ciutat el 1714.

El Gremi, juntament amb el Consell de Gremis i altres institucions, van acompanyar el seguici des del Palau de la Generalitat  fins al monument de Rafael Casanova, fent les diverses parades protocolaries i de celebració. Amb un parlament del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Joaquim Torra.

La Coronela, l’ànima de l’acte.

La Coronela de Barcelona era la milícia cívica vinculada als gremis, d’entre els quals el nostre, que s’encarregava de protegir Barcelona sota les ordres del Conseller en Cap. Els seus integrants, en el segle XVIII, defensaven  la ciutat, les Constitucions i usatges de l’època.

La Coronela de Barcelona va complir amb la seva comesa des de l’edat mitjana fins a la seva desaparició després de la caiguda de Barcelona. Durant el setge, i molt especialment en els últims dies, es va batre amb gran eficàcia i ferocitat, amb un important protagonisme el dia 11 de Setembre de 1714.

Actualment La Coronela de Barcelona és una associació nascuda el 2010 com a grup de recreació històrica, amb l’objectiu de rememorar i recordar la milícia gremial de Barcelona També divulguen la història dels gremis de la ciutat i com s’articulaven i vestien els milicians de cada gremi que formaven les companyies; d’aquesta manera mostrem els diferents colors dels uniformes així com les banderes gremials de les companyies, batallons, regiments, Santa Eulàlia, etc.

Des del Gremi volem agraïr moltíssim  i deixar constàcia amb aquestes imatges de la gran feina de organització i recuperació històrica que fan els amics de La Coronela.

A més a més, els companys de La Coronela col·laboren amb diverses institucions, museus, arxius, ajuntaments, i qualsevol entitat interessada en la història, com El Born Centre Cultural, Ajuntament de Barcelona, Arxiu Històric de la Ciutat, Museu Marítim de Barcelona.

Ofrena del Gremi i del Consell de Gremis

Finalment, ja davant el monument es va procedir a l’ofrena floral per part del Consell de Gremis i del Gremi de matalassers, entre d’altres amics ens acompanyaven l’Isidre Padrós i  Vicenç Barrau de la junta i el president del Gremi Antoni Feliu.

Desitgem de tot que hagueu passat tots una molt bona diada!