Avui voldríem compartir una reflexió sobre les trucades màgiques:
Volem ser enganyats, o ens agrada que ens enganyin?

Perquè ens fem aquesta pregunta des del Gremi de Matalassers?
Tot bé per la gran quantitat de gent que ha vingut a les nostres botigues, on ens expliquen que han rebut una curiosa trucada telefònica en la qual ens ofereixen “amablement” de netejar el nostre matalàs comprat, segons diuen, uns set o vuit anys abans. En els casos que la persona accepta aquesta proposta algú va a casa seva i, mentre fa la neteja, ens intenta convèncer que cal canviar el matalàs perquè és dolent, està brut o qualsevol altre argument.

· Com saben qui som i quan ens hem comprat un matalàs?

· És una trucada aleatòria “de pesca” o realment tenen aquesta informació saltant-se la nova llei de protecció de dades?

Tot això no deixa de ser un vell plantejament de venda domiciliària, on es sorprèn a les persones que estan tranquil·lament a casa seva i se’ls intenta vendre un producte ràpidament sense una reflexió prèvia.

Com a professionals se’ns fa difícil de creure que la trucada d’un estrany oferint la neteja del matalàs (una feina tradicionalment per part nostra) o bé d’altres arguments, com pot ser el canvi d’un matalàs que ningú sap d’on pot venir, sigui mes creïble que l’experiència d’un professional, amb una botiga oberta en molts casos durant mes de cent anys, per el sols fet de que no li diu que li faran un descompte que no es tal descompte.
La recomanació d’un bon professional, sempre serà en funció de les necessitats del client que té al davant i per suposat anirà amb la voluntat que el client tingui el millor rendiment i descans durant tot el cicle de vida del matalàs. Sense haver de fer canvis molestos o forçats sempre a càrrec del client.

Aquest concepte és ben senzill d’entendre si ho expliquem detalladament:

Per anar a comprar, el client ha de tenir la lliure disposició de fer-ho on vulgui. La venda domiciliària, fa temps que la vàrem desestimar per tota la sèrie de fraus que pot comportar i que, encara que es disfressi de mil maneres, sempre serà una venda on el client no acaba de triar lliurement.
A vegades, de forma una mica incomprensible, ens creiem abans a un desconegut que ens truca 5 minuts per telèfon, que no a la botiga de tota la vida que tenim com a veí i que ens ha servit sempre amb la millor predisposició, consell i que probablement compta amb l’experiència i suport del Gremi.

Volem advertir contra els “fantàstics preus de sortida”: Un bon producte fet amb bons materials i d’alta qualitat pel descans es ven al preu que li correspon, difícilment té un 50%, 60% o un “fantàstic” 70 % de descompte. Si fem una mica de números ja veurem que els comptes no surten, alguna cosa no rutlla i un dels símptomes generalment és el preu de sortida.
Els establiments del Gremi de Matalassers sempre ofereixen preus que corresponen a la qualitat que el client demana i amb el consell més adient per cada necessitat.

La confiança primer de tot!
Compte amb les ofertes que encara que tot i ser molt atractives que no tinguin cap mena de lògica, per que, finalment, la lògica és l’únic que ens queda per estalviar-nos ensurts i pagar de més.

Com sempre diem, si algú te cap dubte, sempre és millor consultar amb una botiga del Gremi o amb la seva botiga de confiança, és la nostra raó de ser! Ho podreu comprovar a qualsevol dels nostres Establiments agremiats