Una llarga Història…

Parlar del gremi de Matalassers vol dir parlar d’un gremi amb uns origens antiquíssims, una agrupació que va ser fundada abans del descobriment d’Amèrica

Concretament el 1444.

No cal dir que, des de llavors fins a dia d’avui, els dormitoris, les hores de son, els materials i el mateix concepte de “descans” ha variat enormement.

Des del Gremi volem fer palesa de la importància de ser un dels gremis més antics d’europa!

0
ANYS D’EXISTÈNCIA
0
ANY DE FUNDACIÓ

TRADICIÓ

A Catalunya la tradició dels gremis sempre ha estat molt arrelada.

Antigament els membres d’un gremi solien viure al mateix carrer, avui en dia encara hi ha carrers que conserven el nom del gremi que hi treballava (Argenteria, Escudellers, etc.). Dins els gremis hi havia experts i artesans que ensenyaven a un deixeble o aprenent de l’ofici, és a dir, mestres. Quan aquest aprenent havia complert l’aprenentatge podia seguir treballant pel mestre o obrir el seu propi taller.

Actualment, com a Gremi, intentem vetllar pel bon nom i els bons usos que durant segles s’han fet d’aquest ofici.

No només  mantenint  els tradicionals actes protocolaris sinó mirant pel bé del grup creant comunitat.

“matalasser artesà: persona que utilitzant materials naturals com són teixits de cotó i farcit de llana (crinera, suro i altres) els treballa de forma manual amb l’ajuda d’útils tradicionals transformant-los en matalassos aptes per al descans”

Experiència

Molts dels nostres agremiats porten excercint el seu ofici tota la seva vida i, en molts casos, l’ocifi i l’experiència ha estat transmesa pels pares i avis.

Aquesta expertesa està inclosa en el nostre ADN, no només fem un ofici, l’estimem!

Evidentment això ens diferència d’altres tipus de negoci que poden vendre llits i matalassos com un objecte més i no com a eix fonamental del seu negoci.

Evolució

Aprofitem tot aquest llegat que la història ens dona, però sense adormir-nos (mai millor dit!) sempre mirem endavant, aprenent noves tècniques, noves maneres de comunicar-nos, aquesta web n’és una mostra, buscant noves maneres de transmetre el que sabem al client i en definitiva mirant com sempre de trobar un bon descans  per a cada persona.