Som a principis de setembre i el Sr. Daniel i el seu fill Ernest ens atenen al seu establiment del carrer Major de Sarrià 73 de Barcelona. És una botiga de tota la vida, d’aquelles que ja formen part del paisatge Sarrienc.

Sr. Daniel, quants anys fa que es dediquen al món de la matalasseria?

Amb el meu fill ja són 5 generacions! El besavi que també era basté, l’avi, el meu pare, jo i ara el meu fill.

Temps enrere la botiga, fundada l’any 1848, estava en una altra ubicació, també a Sarrià.

Vam començar com tots el matalassers de l’època, treballant els matalassos de llana, primer picant la llana als terrats de les cases i, més tard, amb màquina pròpia dins del taller, encara la tenim! Tot i que des del 2010 ja no en fem.

Com veu el Gremi

El gremi és molt important per mi, sempre me l’he estimat moltíssim, vaig estar a la junta del Gremi molt de temps, quan la seu era al Carrer Hospital i després al Carrer d’en Grassot, hi ha bons amics i bona gent!

El Gremi és un lloc on t’informes de tot el que passa, marques, tendències, ajuts, gestions per aparcar en càrrega i descarrega…

Que en pensa de l’aposta que  el Gremi fa pels productes propis?

La gent encara no coneix gaire la marca del Gremi, cal començar pel principi, poc a poc, explicar que és un bon producte, treballar la marca i fer-la coneguda entre els nostres clients. Encara que és difícil econòmicament parlant, estaria bé tenir més publicitat dels productes del Gremi ja sigui en la web, les xarxes socials, la radio (com ara ja fem en Radio Estel), televisió, etc.

Jo volldria que la gent entengués que els autèntics professionals del matalàs som nosaltres

Sr. Homs

Parlant de futur, com l’encarem davant dels negocis massius a internet?

Amb el tema de matalasseria no tenim clar si la gent compra molts matalassos per internet, és un producte especial que cal veure en directe, hi ha gent que vol dormir més tou d’altres més dur, etc. Tenim la sensació que alguns clients pregunten a les botigues, s’informen i després potser busquen per internet, és una època dura.
Però compte, ja sabem que amb la venda per internet d’aquests tipus de producte mai tindràs la seguretat que el matalàs no prové d’un retorn, d’algú l’ha estat fent servir durant un temps o bé que el producte que reps no correspon amb el que havies demanat realment…

Sr. Daniel, Ernest, moltes gràcies per la vostra acollida, endavant!