En Carles Homs ens rep amablement la seva botiga del Carrer Mallorca 168 de Barcelona, al bell mig de l’Eixample.

Com comença la vostra història?

Com la majoria de companys del Gremi, la història és familiar: El meu avi era matalasser, refeia matalassos al port i també als terrats, el meu pare també passava la llana en locals i tallers fins a establir-se en una botiga al carrer Muntaner 117, cap al 1950.
La botiga però, era molt petita i amb els anys vam necessitar més espai, més aire i al final, farà uns quatre anys i mig, ens vam moure cap a un establiment més gran a la nostra actual botiga del carrer Mallorca.

Segons el teu parer, com ha canviat l’Eixample?

L’evolució del barri es veu en els clients, que han canviat una miqueta suposo que com a tot arreu, ara són un punt més exigents, miren i remiren abans de decidir-se, volen més informació sobre el producte, és normal.
És ben curiós perquè, últimament, veig que la gent que bé a la nostra botiga o bé és molt jove o bé és molt gran! No hi ha gaire punt mig ( justament quan estem parlant d’això de l’edat dels clients, entren unes senyores d’edat avançada, que corroboren la sensació d’en Carles, miren, remiren i pregunten, al final la venda està feta!)
Es nota l’ofici d’en Carles!

Parlem del Gremi, com el veus?

El Gremi el veig com sempre, tot i que no puc anar gaire a les reunions veig que hi ha un esforç, hi posen molt interès, estic content amb la junta. Pel que fa als productes del Gremi no els he tocat gaire però últimament m’he engrescat i ara intento tocar-los una mica més, sobretot per l’exclusivitat de producte.
Al Gremi li demanaria que seguís defensant els nostres drets i potser engrescar-se més amb els productes, no sé ben bé en quin format tot i que al final acaba sent una qüestió de diners, és clar.

I el futur? Com l’encarem?

Amb els preus que hi ha per internet avui en dia és difícil encarar el futur, a vegades cal batallar amb els proveïdors perquè respectin els preus. Nosaltres intentem treballar amb bon material exclusiu, que no es pugui trobar fàcilment a tot arreu.

Teniu presència a internet?

Si, com que la informàtica sempre m’ha agradat força, m’he fet jo mateix la web de la botiga i faig també vendes online, a vegades et quedes sorprès per algunes vendes que surten a Portugal o França!