Comença la segona i última part de la interessant xerrada amb l’Isidre Padrós, secretari i membre de la junta del Gremi.

Parlarem de:

  • La marca Gremi Descans
  • El futur de la  “D” de descans com a imatge comercial. 

La marca Gremi descans

És bo que el comerciant o botiguer faci percebre la nostra marca als clients, Gremi Descans s’associa a un gran producte i per extensió s’associa també al Gremi de Matalassers com organització professional.

El comerciant o botiguer tractarà de diferenciar al client entre la imatge de marca i la identitat de la marca. Un nom de marca eficaç aconsegueix una connexió entre la personalitat de la marca tal com es percep en el mercat i el servei o producte actual. El nom de Gremi descans ha d’estar conceptualment inclòs en l’objectiu amb el producte i servei. En general, els noms de marca sostenibles són fàcils de recordar, transcendeixen tendències i tenen connotacions ben positives. La identitat de Gremi descans associat a la seva “D” és fonamental per al reconeixement del consumidor i simbolitza la diferenciació de marques dels competidors.

La identitat de Gremi Descans ha de contemplar l’autèntica qualitat, característiques reals del valor i en la promesa de la marca que han estat donades i recolzades per les empreses que fabriquen el nostre producte.

La junta del Gremi teníem una preocupació: la massificació d’obertures de botigues de matalassos, que estaven implantant-se a Barcelona i Catalunya en general, preocupats en el sentit que no trobàvem una sortida professional i de màrqueting a tot això. No ens agradava gens que el Gremi de matalassers pogués perdre el seu concepte d’institució i el seu valor històric.

El que si teníem clar era que als socis i sòcies els havíem de protegir com fos, després de consultes i deliberacions es va acordar de treballar la marca GREMI DESCANS amb la venda de productes específics i exclusius.

No era simplement fer un matalàs, sinó fer un matalàs amb identitat professional del Gremi de Matalassers, diferent als altres i amb encoixinats naturals principalment i amb certificacions del que porta a dins, necessitat diferencial, ja que sabem que el client vol saber el que compra.

Vam decidir que les empreses que col·laboressin amb el Gremi fossin les principals avaladores d’aquests matalassos, hem d’agrair que ens ho van posar molt fàcil i la idea els va agradar molt, ja que ells també podien potenciar la seva marca d’empresa a través de la plana web del Gremi de Matalassers una institució amb més de 576 anys d’història.

Treballem molt professionalment amb les empreses i sempre buscant un producte on les dues parts: fabricant i Gremi estiguin d’acord en els components dels encoixinats del matalàs o qualsevol producte que es fabriqui.

El futur de la “D” com imatge comercial

La proliferació de botigues de matalassos de qualitat dubtosa (ja siguin cadenes, grups potents) i sistemes “alternatius” de venda (televisió comercial, trucades telemàrqueting sospitós) ha fet que el Gremi redobli els seus esforços en informar millor, vendre millor i evidentment no perdre mercat.

Vam tenir doncs la idea de treure les eines que disposàvem i no era ni més ni menys que la “D” d’experts del descans, idea atribuïda a l’antiga junta de l’expresident del Gremi de Matalassers Agustí Montfort. Teníem el recurs, només ens faltava explotar-ho i ens vam posar a treballar.

Cal treballar més, informar millor i ser competitius amb els millors productes del mercat.

La D de descans convida al client a buscar un matalàs de qualitat, elaborat amb els millors productes. Aquest matalàs ha de ser excel·lent per satisfer al client i generar un bon “boca a orella” als futurs clients perquè comprin a les nostres botigues associades del Gremi especialitzades en el matalàs.

Donant a conèixer la marca

El gremi des de fa un any comenta part del seu treball, com és el producte exclusiu, i la seva història al programa de ràdio estel “Rutes per Catalunya” on participen els seus socis i sòcies individualment i on parlen del Gremi, de la importància de la D en les botigues, i de la història de la seva botiga, tot per acostar a la gent a comprar el matalàs a les botigues de proximitat, i que sàpiguen més de nosaltres.

També treballem amb acords amb empreses financeres perquè els Socis puguin donar aquests serveis als seus clients i no perdre una venda per aquests motius. Les nostres botigues són molt professionals i estan actualitzades comercialment per donar un bon servei a client final com les grans cadenes.

Per finalitzar, agraeixo aquesta entrevista esperant que animi als agremiats i agremiades a utilitzar aquesta gran eina, la D de descans, per fidelitzar als nostres estimats clients i donar la imatge de professionalitat que tothom busca a l’hora de comprar el seu equip de descans.

Som i serem professionals del matalàs per història, ofici i tracte personalitzat,

Moltes gràcies Isidre, amb les teves explicacions seguim sempre endavant!