La millor ocasió per parlar amb un agremiat, estar de celebració!

La família Grau ens rep a la seva botiga del Masnou, al carrer de Sant Miquel 6 de El Masnou, en l’acte de celebració del seus 50 anys com a matalassers.

Parlem amb l’Àngels Grau

Felicitats! 50 anys no es fan fàcilment i em sembla que encara veniu de més lluny! Expliqueu-nos un mica els vostres orígens.

Gràcies! Estem molt contents! El meu avi ja era matalasser i baster. Tenien negoci a Sant Antoni de Vilamajor on el meu pare, en Ramón, va aprendre l’ofici fent matalassos de llana de manera tradicional. Després d’estar treballant un temps a Barcelona en la confecció de matalassos amb altres materials, finalment va establir la botiga al Masnou i d’això ara ja en fa 50 anys.

A part del meu pare i jo, actualment la meva filla Júlia també és al negoci amb nosaltres, 3 generacions juntes!

La botiga és preciosa! Fa molt que heu fet canvis?

Cap al 2001 vam fer una gran reforma i aquest any, coincidint amb l’aniversari, hem fet canvis de llum i disseny. Com a interiorista que sóc, per mi l’espai és bàsic i imprescindible. Sempre tinc cura dels detalls als espais de la botiga i també hi faig endreça, no només físicament, sinó també a nivell de quines marques i productes cal anar potenciant.

Com a complement important també ens agrada molt tocar la roba de casa, sobretot la de qualitat enfocada a la part més intima de la llar: dormitori i bany.

Com són els vostres clients? Quin enfoc teniu?

El negoci l’hem anat enfocant de manera natural cap al matalàs de qualitat, oferint un bon producte al preu que li correspon. La nostra trajectòria fa que coneguem perfectament els materials, ja sigui els naturals de tota la vida i també els nous. Sabem el perquè de l’evolució dels productes i quines són les millors solucions per oferir als nostres clients.

És per això que, majoritàriament, el nostre client és aquell que busca producte de qualitat i que has anat treballant mica a mica, generant-li confiança. Aquest és el nostre prestigi. També ens visita gent que ve recomanada per altres clients satisfets, persones que han tingut una mala experiència i volen una atenció professional; tenim una mica de tot, però el client que només busca el preu baix per sobre de tot, sense buscar qualitat, no ens visita gaire.

Quines propostes us agradaria fer al Gremi de cara al futur?

Antigament el Gremi ha estat una eina molt important per al tots els artesans, però a mida que el matalàs ha anat evolucionant d’ofici artesanal a establiment de venda al public ha fet que potser calgui donar nous impulsos:

  • Aconseguir més reconeixement de les institucions

Jo proposaria al Gremi, que és gent amb moltes ganes i amb molta empenta, tenir més presència i més força a les institucions; que valorin molt més el treball i l’esforç constant del petit comerç. Per què algunes institucions donen premis a grans empreses del sector i nosaltres els botiguers (que portem tota la vida al peu del canó) no tenim aquest reconeixement? Penso que el que cal és treballar en aquest sentit.

  • Millorar el concepte de matalassers tradicional

Més enllà del producte que podem oferir des del Gremi, que está molt bé, cal treballar també amb els propis botiguers perquè el fet de ser agremiat sigui una etiqueta de qualitat. Si una botiga està agremiada vol dir que és una bona botiga, que cuida els detalls, que dona prestigi al Gremi i per tant a tots els companys!

  • Un bon projecte de marca

Tenir un bon projecte de marca per aconseguir potenciar el Gremi. Caldria parlar amb les institucions, demanar subvencions per poder tenir la força per anunciar-nos com fan d’altres marques de matalassos, fer que la D de Descans arribi realment al carrer. Tot i no tenir equip de màrqueting s’hauria de treballar en aquest sentit dins de les nostres possibilitats.

Com enfoqueu la competència per internet? Com ens adaptem?

Personalitzant les nostres botigues: tots els comerciants hem d’anar canviant i fer de les nostres botigues un espai diferent, un espai on les persones s’hi sentin com a casa, a gust, acompanyats amb la seva compra, aconsellats.

Que els clients ens diferenciïn a nosaltres d’aquells altres comerços que ara venen matalassos com podrien estar venent qualsevol altre cosa. Si  ho aconseguim, tindrem el nostre fet diferencial!

El negoci esta canviat tant que tots ens hem d’anar adaptant i improvisant sobre la marxa, ja estem treballant en una web. Ja veurem més endavant si hem de vendre online o no, però en cas que decidim fer-ho tindrem sempre ben clar: som una gran botiga que, a més a més, té negoci online i no al inrevés!

Ramón, Àngels i Júlia  gràcies per la vostra atenció en un dia com avui i moltes felicitats per aquest 50 anys! Feliç aniversari!