I seguim amb la ronda d’entrevistes!
Ens trobem a la matalasseria Naturdescans, al Passeig Maragall 78. L’Antoni i el seu fill l’Àlex ens conviden a parlar de la botiga, dels projectes del Gremi i també del seu barri.

Quants anys fa que us dediqueu a la matalasseria?

La meva família va començar al món de la matalasseria el 1924, concretament un germà del meu besavi, al carrer Garrotxa del Barri del Guinardó. En aquell moment es treballava bàsicament la llana de manera totalment artesanal. Des dels anys setanta estem al Passeig Maragall just on comença la part superior de Sant Andreu.

Parlem del Gremi, què significa, què us aporta?

Cal entendre el Gremi com una gran agrupació de professionals que ha anat evolucionant amb els anys. Antigament servia com a entitat de referència d’equilibri de preus, així el client tenia un paràmetre de preus de les feines de matalassers: com ara refer la llana i altres serveis. També va servir en el seu moment com a dipositari d’impostos.

Actualment també unifiquem criteris però en aquest cas de bon servei, qualitat, bona praxis, garantia i una atenció post venta de confiança:

“Els clients saben que al les botigues agremiades hi trobaran una garantia, qualitat i un excel·lent servei post venta, sempre emparats pel mateix Gremi”

El Gremi és cofundador del Consell de Gremis, una unió de gremis que ha aconseguit d’acords amb diferents entitats (assegurances, descomptes, mediació…) favorables als nostres agremiats.

Parla’ns una mica dels productes recomanats del Gremi

Tota la vida hem treballat amb productes naturals i ara volem reforçar encara més la idea del descans com a producte natural: Cotó, lli, soja, bambú, fibra de coco i evidentment la llana.

Tots aquest productes degudament combinats en diferents tipus de matalàs ens poden donar un descans fantàstic! Sempre seguint uns mateixos canons perquè sempre es mantingui la mateixa qualitat. A més, a part dels beneficis pel nostre cos, també estem ajudant el medi ambient: com més natural és el producte menys residus genera a l’hora de canviar-lo.

Quins reptes de futur ha de tenir el Gremi?

Tenim un missió important: Actualment hi ha molta picaresca, gent que ven a preus massa cars per la qualitat que dona i d’altres que darrera un preu “regalat” donen un producte o servei totalment mancat de qualsevol qualitat.
És aquí on les botigues del Gremi, amb el seu logotips de la “D de Descans” i “La Flor del Cotó”, són el referent per trobar un bon producte de descans de referència i amb garanties. Un lloc on la confiança és la diferència respecte als demés.

Hem de potenciar millor aquest missatge i donar-nos a conèixer encara més!

Fem barri! Com és veu el Guinardó des de la botiga?

Estem just a la “frontera” entre Guinardó i Sant Andreu, els nostres clients venen de tot arreu i han anat evolucionant, hi ha de tot, des de gent nouvinguda fins a clients de tota la vida. És un barri amb vida i bastant familiar encara on la majoria ens coneixem de fa anys.

Com han afectat les grans empreses de comerç electrònic a les botigues de barri? Quina és la clau per mantenir el comerç de barri i concretament les matalasseries?

El comerç electrònic està arrelant de tal manera que ja forma part directament del dia a dia i afecta al comerç de carrer. La part positiva tots la coneixem. La part negativa és que fa que el comerç sigui cada cop menys personal.

M’agradaria preguntar: “Com serà el comerç d’aquí 50 anys?” Si es segueix aquesta tendència potser la resposta no ens agradarà gens: Carrers deserts de comerç, barris buits. Cal tenir en compte que les botigues no només donen vida als carrers, sinó que són part del teixit social del barri i aporten proximitat i seguretat entre la gent del barri. No sé si pensem prou com a consumidors en aquesta part tant important del comerç…

Voldria fer èmfasi en que un matalàs no és un producte qualsevol: Les sabates i la roba ens les podem canviar sovint, l’alimentació la podem anar variant, però normalment un matalàs conviu amb nosaltres molts anys.  Per tant és importantíssim deixar-se assessorar per qui millor coneix aquest producte, els matalassers del Gremi

Moltes gràcies a l’Antoni  i a l’Àlex Feliu per atendre’ns i per les seves respostes d’expert. Molta sort!

www.naturdescans.com