Avui visitem la matalasseria Casa Pérez de l’Alejandro Pérez. Al carrer Consell de Cent 5-7, al Barri de Sants. L’Alejandro ha sigut molt amable en ser el primer en participar, ens explica com la seva botiga, amb una llarga trajectòria familiar, s’ha anat adaptant als canvis al llarg dels seus 109 anys de tradició. També hem conversat sobre el Gremi, el barri i dels reptes de futur que ens esperen.

Veniu d’una llarga tradició, quants anys fa que us dediqueu a la matalasseria?

M’hi he dedicat tota la vida! La matalasseria la va fundar la meva besàvia l’any 1910 i ha anat passant de generació en generació seguint per la meva àvia, el meu pare i finalment jo.

Com ha evolucionat l’ofici de matalasser?

L’ofici de matalasser ha hagut d’adaptar-se a molts canvis al llarg dels anys. Encara ara, alguns clients grans del barri, m’expliquen com antigament el meu avi venia a casa i dalt dels terrats, amb la vara, espolsava la llana i els refeien. Recorden aquell soroll tant musical i rítmic,  característic de picar els matalassos.

La veritat és que les coses amb els anys, han evolucionat molt, no cal dir-ho. S’ha passat de les tècniques més artesanals a les noves tècniques mecanitzades a partir dels anys 60 i fins a l’entrada als anys 80 on el mercat del làtex com a matèria primera va començar a canviar el concepte i es va començar substituir la llana i la confecció artesanal de matalassos.
Els nostres punts forts són l’espai, la varietat, la presentació (tots el matalassos exposats es poden veure sense la funda de plàstic, el client els pot tocar) i un servei de qualitat.

Parlem del Gremi de Matalassers, què significa, què us aporta?

Sóc agremiat des de sempre i ho sóc per història, sentiment i per nostàlgia. Els gremis van començar a formar-se al segle XIV i tenien com a objectiu associar els artesans d’un ofici en un col·lectiu i Catalunya era una ciutat molt gremial.

Ser del Gremi aporta la història en si mateixa, el fet de pertànyer a un gran comunitat gremial, a nivell sentimental m’aporta molt.

“Ser del gremi és ser exclusiu, intentar donar als clients del barri el millor servei i la millor qualitat dels productes.”

És ben cert que ara les coses no són senzilles, les grans empreses i la venda per internet, perjudiquen enormement tots els mercats, però al gremi ens mantenim ferms i convençuts del nostre producte.

Parla’ns una mica dels productes recomanats del Gremi com els matalassos Torii, Nepal i Premium

Amb la nova demanda de productes naturals i artesanals, on es valoren les matèries primeres ecològiques i naturals, de qualitat i confort, el Gremi ho té tot.

Nosaltres no només donem la oportunitat que el client provi, toqui i decideixi sense pressió quin és el millor producte que es pot endur, sinó que garantim que aquest serà exclusiu i de gran qualitat. El producte del gremi sempre busca qualitat i confort amb una imatge “retro” que dona confiança.

Quins reptes de futur ha de tenir el Gremi?

Des del gremi el que ens cal és transformar el client amb la mentalitat de voler un matalàs “antic” i recuperar-lo oferint-li un matalàs actual però amb orígens antics i materials naturals de qualitat.

Com a gremi estem preparats per a poder oferir un matalàs amb productes naturals com abans i , aquí està la clau, intentar agafar el més bo d’aquella època i intentar buscar productes actuals que puguin reflexar d’alguna manera  les maneres de fer de l’ofici segons la història i tradició.

“Desitjaria que el gremi es mantingués, es donés a conèixer i potenciés molt la marca Gremi amb una imatge i matalassos propis”

Des del Gremi hem de fer pressió a les grans marques per tenir encara més productes exclusius.

Actualment ser del gremi és mantenir la tradició de l’ofici i donat que pocs productes poden ser tant artesanals com abans, tenir com a objectiu principal  un servei amb matèries primeres exclusives i d’alta qualitat.

Fem barri!  Com és el barri de Sants i Hostafrancs respecte els comerciants?

És un barri de classe mitja popular, amb tot tipus de públic però que busca comprar la millor opció, amb confiança, dins de les seves possibilitats. És per això que podem oferir una gran gamma de preus i prestacions diferents. Cal adaptar-se als nous temps i a les noves tècniques, però no oblidar les arrels i intentar plasmar-les.

Com han afectat les grans empreses de comerç electrònic, tipus Amazon, a les botigues de barri? Quina és la clau per mantenir el comerç de barri i concretament les matalasseries?

Han afectat molt, és brutal! No podem ni volem competir amb preus, però podem combatre-ho amb la oferta, la varietat, amb el servei, amb el fet de provar el matalàs i buscar aquells aspectes diferenciadors que les grans empreses no tinguin. És a dir trencar la comparativa.

Això és molt difícil perquè la gent mira el preu, però nosaltres el que fem, és oferir marques conegudes però amb models que no s’ofereixen online i que només oferim nosaltres i el Gremi, perquè es exclusiu i de qualitat. Buscar diferenciació en tota la gama, no només amb producte exclusiu, sinó a més a més amb una etiqueta que garanteixi que és un producte exclusiu pel gremi de matalassers de Catalunya.

El segle XXI és un repte tant per nosaltres com per la resta de Gremis, però cal actualitzar-nos molt i oferir allò que les grans multinacionals mai podran oferir de la mateixa manera: servei i producte de qualitat provat in situ.

Moltes gràcies a l’Àlex per la seva predisposició i la generositat en ser el primer d’obrir-nos les portes! Molts éxits!


www.colchoneriacasaperez.com